Gå videre til innhold
Gunnar Hvarnes blir ny Culinary Director i Compass Group Norge AS. FOTO: Tom Haga.
Gunnar Hvarnes blir ny Culinary Director i Compass Group Norge AS. FOTO: Tom Haga.

Pressemelding -

Gunnar Hvarnes blir Culinary Director i Compass Group Norge

Fra 1. Juni tiltrer Gunnar Hvarnes rollen som ny Culinary Director i Compass Group Norge AS. – Dette styrker vår posisjon som den mest matlidenskapelige servicepartneren i Norge, sier Managing Director Robbie Robertson i Compass Group Norge.

Foto: Tom Haga

- Med Gunnar Hvarnes som Culinary Director ønsker vi å nå nye høyder på det vi allerede kan best - å servere mat med lidenskap til alle våre kunder. Gunnar er en av Norges mest meritterte konkurransekokker. Vi beviser med denne ansettelsen at vi mener alvor når vi sier at vi skal ta vår kulinariske satsing til nye høyder, sier Robertson.

Gunnar Hvarnes kommer til Compass Group Norge med lang erfaring som kjøkkensjef, konkurransekokk og coach for det norske kokkelandslaget. Senest i februar 2020 var Hvarnes lagleder og coach for det norske kokkelandslaget som tok OL-gull i kokkekunst. Dette er en bragd norske kokker ikke har klart siden 2008 – da var Hvarnes selv med som kokk og kaptein på laget.

- Jeg gleder meg med stort til å ønske Hvarnes velkommen som vår nye Culinary Director. Hvarnes vil få en nøkkelrolle i vårt arbeid med å etablere Compass Groups posisjon som nummer én når det gjelder måltidsopplevelser. Hvarnes er med sin unike kompetanse og erfaring innen det kulinariske feltet den som er best egnet til å påta seg en slik oppgave. Jeg har stor tillit til hans kunnskap på dette feltet, sier Robbie Robertson.

  Strategisk rolle

  I rollen som Culinary Director vil Gunnar Hvarnes være en drivende kraft i å fortsette utviklingen av Compass Groups kulinariske team. Han skal blant annet utvikle menyer, konsepter og drive coaching for kokker i Compass Group. Rollen inkluderer også å lede et nettverk av kokker som vil representere selskapet nasjonalt og internasjonalt, i nært samarbeid med resten av Norden, for å styrke Compass Groups posisjon i markedet.

  - Compass Group er i en spennende fase etter oppkjøpet av Fazer Food Services og med den kulinariske utviklingen og strategien som nå styrkes. Jeg gleder meg stort til å gå inn i denne rollen, hvor jeg også får bli kjent med dyktige kolleger som er like lidenskapelige for mat som jeg, sier Hvarnes.

   Nordisk samarbeid

   Ansettelsen av Hvarnes er et viktig ledd i å skape det beste matfaglige miljøet innen bransjen. I Sverige har Compass Group ansatt Krister Dahl som Culinary Director. Dahl har en lang og imponerende karriere som kokk i verdensklasse, og har hatt en nøkkelrolle i det svenske kokkelandslaget de siste 20 årene. Hvarnes og Dahl kjenner hverandre fra tidligere og skal jobbe tett sammen.

   - Krister og jeg er gamle konkurrenter, så det er veldig gøy å skulle få jobbe tett med han. Vi er gode venner og kjenner hverandre godt. Vi har mange like tanker om mat og konsepter. Jeg føler det blir litt som å få komme på lag med den du aller helst vil spille med, sier Hvarnes.

   Tung matfaglig bakgrunn

   Hvarnes trer inn i rollen med tung matfaglig bakgrunn. Hvarnes var kaptein på det norske kokkelandslaget i perioden fra 2004 til 2008. Siden 2019 har han vært coach for kokkelandslaget, hvor han har fungert som mentor og instruktør. Fra 1. januar tok han over som manager for kokkelandslagene, og skal fortsette med dette ved siden av stillingen som Culinary Director. Totalt har Hvarnes vært med i 26 kokkekonkurranser, i tillegg til å utmerke seg faglig både som kjøkkensjef og souschef i noen av Norges beste restauranter.

   Emner

   Kategorier


   Compass Group er en verdensledende leverandør av måltidsrelaterte tjenester og andre supporttjenester. Selskapet har virksomhet i mer enn 50 land og rundt 600 000 ansatte på verdensbasis. Compass Group Norge har om lag 2200 ansatte fordelt på i overkant av 480 lokasjoner i hele Norge. Compass Group Norge omsetter for i dag for i overkant av 2 milliarder kroner.

   Kontakter

   Bernt Sætaberget

   Pressekontakt Head of Business Development & Sustainability +4748059730
   Kristine Eriksrød

   Kristine Eriksrød

   Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +4740018075

   Med lidenskap for mat og service

   Compass Group er verdens ledende leverandør av måltidskonsepter og Facility Management-tjenester, som for eksempel drift av resepsjoner, renhold, concierge- og vaktmestertjenester og andre nytenkende tilleggstjenester i kontorbygg. Vi er et globalt selskap med ca. 550 000 ansatte i ca. 35 land, og en omsetning på over 340 milliarder kroner. Compass Group Norge har om lag 2600 ansatte fordelt på ca. 480 lokasjoner, og omsetter for i overkant av 2,5 milliarder kroner.

   Compass Group Norge
   Drengsrudbekken 12
   1383 Asker
   Norge