Gå videre til innhold
TOPPJOBB: Kathinka Friis-Møller går til en av de aller største internasjonale toppjobbene en norsk kvinne noen gang har hatt. FOTO: Britt Krogsvold Andersen.
TOPPJOBB: Kathinka Friis-Møller går til en av de aller største internasjonale toppjobbene en norsk kvinne noen gang har hatt. FOTO: Britt Krogsvold Andersen.

Pressemelding -

Kathinka Friis-Møller blir europasjef for 118 000 ansatte i Compass Group

- Compass Group er i god vekst og jeg ser mange muligheter for utvikling av regionen, sier Kathinka Friis-Møller. Hun får en sjelden stor sjefsjobb i norsk sammenheng, når hun blir leder for Europa- og Midtøsten-regionen med 118 000 ansatte.

Når Friis-Møller trer inn sin nye rolle i Compass Group blir hun også historisk. Dette er en av de aller største internasjonale toppjobbene en norsk kvinne noen gang har fått.

- Dette viser at den norske ledelseskulturen som bygger på tillit, åpenhet og synlighet er ettertraktet, sier Friis-Møller.

Skal lede region med 24 land

Compass Group er verdensledende på drift av personalrestauranter. På verdensbasis har selskapet 480 000 ansatte og omsetter for 215 milliarder kroner. Friis-Møller tar over den nest største regionen i selskapet som inkluderer 24 land.

- Vi leverer et kulinarisk tilbud i verdensklasse, som vi skal fortsette å utvikle til det beste for våre kunder. Samtidig skal vi være i front på digital innovasjon og bærekraft, sier Kathinka Friis-Møller.

- Jeg går til oppgaven med optimisme, pågangsmot og ydmykhet. Compass Group er et fantastisk selskap. Jeg er stolt av alle de dyktige medarbeiderne våre og at vi har de beste kokkene, sier Friis-Møller.

Tar med seg norske verdier

Toppsjefen i Compass Group, Dominic Blakemore, har store forventninger til jobben Friis-Møller nå skal gjøre som leder for Europa- og Midtøsten-regionen.

- Jeg har full tillit til at Kathinka vil sikre og opprettholde veksten vår i regionen, sier Blakemore.

Han legger også vekt på noen av de norske verdiene Friis-Møller tar med seg inn i den nye jobben.

- Kathinka vil videreutvikle den inkluderende og vinnende kulturen i Compass Group. Det er viktige ingredienser for at vi fortsatt skal lykkes, sier han.

Nettopp disse verdiene tror Friis-Møller blir viktige når hun starter i den nye jobben 5. februar.

- Jeg gleder meg til å jobbe med gode kollegaer i 24 land. Sammen skal vi utvikle Compass Group videre slik at vi fortsetter å servere fantastisk god mat, og samtidig er ledende når det gjelder bærekraft og inkludering.

I Norge har Compass Group 2300 ansatte og driver personalrestauranter på 480 steder, blant annet på pasienthoteller og offshore. Friis-Møller var Norges-sjef før hun fikk ansvaret for Norden i 2017.

Emner

Kategorier


Compass Group er verdens ledende leverandør av måltidskonsepter og Facility Management-tjenester, som for eksempel drift av resepsjoner, renhold, concierge- og vaktmestertjenester og andre nytenkende tilleggstjenester i kontorbygg. Vi er et globalt selskap med ca. 600 000 ansatte i 45 land, og en omsetning på over 230 milliarder kroner. Compass Group Norge har om lag 2300 ansatte fordelt på ca. 480 lokasjoner, og omsetter for i overkant av 2 milliarder kroner.

Selskapet opererer i både offentlig og privat sektor, inkludert offshore og pasienthoteller. Som en ledende aktør er vi i front med flere innovative konsepter og varemerker under kontinuerlig utvikling.

Compass Group har et av bransjens råeste kulinariske team, som hver dag jobber for å oppfylle selskapets ambisiøse matfilosofi. Filosofien tar utgangspunkt i Compass Groups sterke posisjon som en global aktør med internasjonale impulser og et brennende lokalt engasjement.

Bærekraft spiller en essensiell rolle i Compass Group, og vi har alltid mennesket i fokus. Fysisk og mental helse, mangfold og inkludering blir høyt prioritert hos oss. Sammen med våre kunder, leverandører og lokalsamfunn samarbeider vi tett for å nå FNs bærekraftsmål. I Compass Group reduserer vi matsvinn, erstatter plast, og øker andelen plantebaserte, lokale og sesongbaserte råvarer i våre menyer.

Kontakter

Bernt Sætaberget

Pressekontakt Head of Business Development & Sustainability +4748059730

Med lidenskap for mat og service

Compass Group er verdens ledende leverandør av måltidskonsepter og Facility Management-tjenester, som for eksempel drift av resepsjoner, renhold, concierge- og vaktmestertjenester og andre nytenkende tilleggstjenester i kontorbygg. Vi er et globalt selskap med ca. 550 000 ansatte i ca. 35 land, og en omsetning på over 340 milliarder kroner. Compass Group Norge har om lag 2600 ansatte fordelt på ca. 480 lokasjoner, og omsetter for i overkant av 2,5 milliarder kroner.

Compass Group Norge
Drengsrudbekken 12
1383 Asker
Norge