Gå videre til innhold

Pressemelding -

Internasjonal merkedag mot matsvinn

1/3 av maten som produseres globalt kastes hvert år. Tall fra Østfoldforskning viser at det totale matsvinnet i Norge i 2017 var minst 385.000 tonn spiselig mat. Dette tilsvarer ca. 73 kg per innbygger og et økonomisk tap på ca. 22 milliarder norske kroner*. Compass Group Norge markerer i dag Stop Food Waste Day for å vise at vi aktivt tar del i kampen mot matsvinn.

Stop Food Waste Day ble etablert av Compass Group USA og Save the Food i 2017. Formålet var å øke bevisstheten rundt matsvinn og oppfordre industrien til å redusere mengden mat som kastes. Dagen har nå blitt en internasjonal merkedag som markeres hvert år i løpet av Earth Week den siste uken i april.

Informasjon og inspirasjon om hvordan alle kan bli matreddere.

Onsdag 24. april brukes til å informere om matsvinn på våre enheter over hele landet, men også gi inspirasjon til hvordan både industri og privatpersoner med enkle grep kan bli matreddere.

I samarbeid med vår kunde Entra arrangeres det blant annet et Stop Food Waste Day-frokostmøte på Media City Bergen. Hit kommer Mette Nygård Havre, forfatter av boken «Spis opp maten», og Kristine Ullaland, daglig leder i Zero Waste Norge og blogger bak Grønare kvardag, for å dele sine innspill og tips. 

Halvere matsvinnet innen 2030

Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030. På veien mot dette målet samarbeider Compass Group Norge med andre aktører i bransjen i prosjektet KuttMatsvinn 2020. Gjennnom dette prosjektet og tett samarbeid med Matvett er vi med på å ta ett ekstra løft for å bekjempe matsvinn i Norge. Vi håper så mange som mulig tar del i å markere Stop Food Waste Day med oss, og at vi sammen kan være matreddere, i dag, og resten av året. 

---------

*tallene er fra rapporten "Matsvinn i Norge - Rapportering av nøkkeltall 2015-2017" levert av Østfoldforskning på oppdrag fra Matvett. 

Related links

Emner

Kategorier


Om Compass Group

Compass Group er en verdensledende leverandør av måltidsrelaterte tjenester og andre supporttjenester. Selskapet har virksomhet i mer enn 50 land og rundt 600 000 ansatte på verdensbasis. I Norge drives virksomheten under merkenavnene Eurest, Eurest Services, ESS, Medirest og Eurest Konferanse & Selskap. Compass Group Norge har om lag 2000 ansatte, 2 milliarder kroner i omsetning og en landsdekkende tilstedeværelse.

Kontakter

Ellinor Glimsjø-Tvinnereim

Pressekontakt Legal Director +47 957 05 901

Relatert innhold

Sammen mot matsvinn! F. v: Ida Silseth, Paul Trommer og Lise Pedersen i Eurest, Ole Erik Almlid i NHO og Anne-Grete Haugen og Anne Marie Schrøder i Matvett. (Foto: NHO)

Fokus på matsvinn i NHO-bygget ga resultater

Fokus på matsvinn i NHO-bygget ga resultater – Matsvinn fra møte- og konferansematen ble KUTTET med 47 % i kampanjeuken Som ledd i KuttMatsvinn2020-prosjektet samarbeider Eurest og Matvett om et "Beste praksis kantine"-prosjekt i Næringslivets hus, og har i den forbindelse gjennomført en KUTTMatsvinn-kampanje blant alle byggets ansatte med oppsiktsvekkende resultater.

Fra venstre: Paul, Lise, Ida og Øyvind jobber tett med Matvett og gårdeier NHO Eiendom for å redusere matsvinn, ikke bare i Eurests kantine, men i hele NHO-bygget.

Eurest, Matvett og NHO sammen mot matsvinn

I Eurests «beste praksis»-kantine i NHO-bygget på Majorstuen har matsvinn blitt en naturlig del av hverdagen. Eurests ansatte Paul, Lise, Ida og Øyvind jobber tett med Matvett og gårdeier NHO Eiendom for å redusere matsvinn, ikke bare i kantinen, men i hele bygget.

F. v: Julie Aasheim, Mette Nygård Havre, Kristine Ullaland og og Maria Williams inspirerte på Stop Food Waste Day-frokostmøte på Media City Bergen

Inspirerende frokostmøte gav gode tips til matredding og avfallsreduksjon

Over 30 kvinner, 2 menn og en baby tok turen til Friends of Food på Media City Bergen onsdag 24.april for å la seg inspirere på Stop Food Waste Day-Frokostmøte til Compass Group og Entra. Mette Nygård Havre bak folkebevegelsen «Spis opp maten» og Kristine Ullaland fra Zero Waste Norge var æresgjester.

Med lidenskap for mat og service

Compass Group er verdens ledende leverandør av måltidskonsepter og Facility Management-tjenester, som for eksempel drift av resepsjoner, renhold, concierge- og vaktmestertjenester og andre nytenkende tilleggstjenester i kontorbygg. Vi er et globalt selskap med ca. 550 000 ansatte i ca. 35 land, og en omsetning på over 340 milliarder kroner. Compass Group Norge har om lag 2600 ansatte fordelt på ca. 480 lokasjoner, og omsetter for i overkant av 2,5 milliarder kroner.

Compass Group Norge

Drengsrudbekken 12
1383 Asker
Norge