Følg Compass Group Norge

Eurest-kokk plukket ut til Norges første landslag i Community Catering

Nyhet   •   okt 02, 2018 15:30 CEST

Vi gleder oss til å følge Anita og de andre landslagsdeltakerne i tiden fremover. Foto: Stian Broch

Anita Stene (31) er en av totalt 6 kokker som ble plukket ut til Norges første landslag i Community Catering. Anita jobber til daglig som Enhetsleder på Eurests kantine på Spikerverket i Nydalen. Landslaget ble gjort kjent under NM i kokkekunst i Trondheim torsdag.

-Vi er utrolig stolt av Anita. Hun er en rutinert kokk, god leder og skikkelig team player. Cateringkokkene våre er dyktige, og det er spennende at cateringfaget har fått sitt eget landslag så de får den anerkjennelsen de fortjener, sier Kathinka Friis-Møller, Administrerende Direktør hos Compass Group.

Som manager vil Anita få det overordnede ansvaret for lagets økonomi og logistikk. Sammen med kaptein Thomas Ekenes-Fosback er målet å lede laget til OL 2020 og VM 2021.

Bransjeløft

Deltakerne på landslaget er nøye valgt etter en grundig prosess hvor over 20 kandidater i alderen 22 til 54 år er vurdert. Deltakerne må ha fagbrev som kokk eller konditor, eller som institusjonskokk og være medlem i NKL.

-Etableringen av dette kokkelandslaget Community Catering har blitt tatt svært godt imot. Dette vil utvilsomt gi kokkene i denne bransjekategorien et løft. Det blir et rutinert landslag, sier daglig leder i Norske Kokkers Landsforening – NKL.

Høyt nivå

Et av målene med landslaget er å bidra til økt rekruttering og bedre omdømme til bransjekategorien catering/kantine. Yrket er utfordrende fordi man lager mat til de samme gjestene hver dag. Da settes det krav til kreativitet i form av både variasjon, ernæring og økonomi.

– Anita deltok i NM i Community Catering tidligere i høst, sammen med kokkekollega Babic Ljubisa. Her var nivået skyhøyt og rettene imponerende, sier Friis-Møller.

Nå venter «studietur» for de norske landslagsdeltakerne når VM i Community Catering arrangeres i Luxembourg i slutten av november.

Første offisielle konkurranse blir i februar 2020. Vi gleder oss til å følge Anita og de andre landslagsdeltakerne i tiden fremover.

Dette er deltakerne på det norske kokkelandslaget Community Catering:

Manager: Anita Stene, Compass Group/Eurest, Oslo.

Kaptein: Thomas Ekenes-Fosback, Grilstad Storkjøkken.

Inger Renathe Østmo, ISS, Oslo.

Sara Osuma Maalø, Hegstad & Blakstad, Trondheim.

Christian Mathiassen, Toma, Sandnes.

Christopher Jarodd, bRest, Oslo.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.