Gå videre til innhold

Nyhet -

Compass Group åpner sin første svanemerkede måltidleveranse

Compass Group ved Eurest åpner nå sin første svanemerkede måltidleveranse. Leveransen gjelder to kantiner og en kaffebar hos Statkraft på Lilleaker i Oslo. Svanemerkingen er en del av Compass Groups satsing på en mer bærekraftig drift.

- Åpningen av våre første svanemerkede kantiner og kaffebar, hos Statkraft, er en viktig milepæl for oss i Compass Group, sier administrerende direktør Kathinka Friis-Møller.

Compass Group har hatt deler av renholdstjenesten svanemerket side 2012, og er blant leverandørene som har lovet å kutte matsvinn med 20 prosent innen 2020.

- Statkraft er en kunde som stiller store krav til leveransen, spesielt når det kommer til miljøvennlighet. Vi gleder oss over å kunne levere på dette, sier Friis-Møller.

Reduksjon av matsvinn er en viktig del av svanemerkingen. Compass Group har brukt de siste to årene på å utarbeide nye systemer mot svinn, der de i detalj kan måle miljøeffekten.

- Vi har hele tiden sterkt fokus på bærekraftig drift, og gjør forbedringer i hvert ledd. Svanemerkingen er et bevis på at vi er på rett vei, sier Friis-Møller.

Svanemerket er et offisielt nordisk miljømerke. Kravene til merket handler blant annet om redusert energibruk og prioritering av matvarer med mindre miljøpåvirkning. 

Emner

Kategorier

Kontakter

Bernt Sætaberget

Pressekontakt Head of Business Development & Sustainability +4748059730
Kristine Eriksrød

Kristine Eriksrød

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +4740018075

Relatert innhold

Med lidenskap for mat og service

Compass Group er verdens ledende leverandør av måltidskonsepter og Facility Management-tjenester, som for eksempel drift av resepsjoner, renhold, concierge- og vaktmestertjenester og andre nytenkende tilleggstjenester i kontorbygg. Vi er et globalt selskap med ca. 550 000 ansatte i ca. 35 land, og en omsetning på over 340 milliarder kroner. Compass Group Norge har om lag 2600 ansatte fordelt på ca. 480 lokasjoner, og omsetter for i overkant av 2,5 milliarder kroner.

Compass Group Norge
Drengsrudbekken 12
1383 Asker
Norge